Diş Dolgusu

Çeşitli nedenlerden dolayı dişlerinizde meydana gelen çürükler, kırıklar ya da çatlaklar gibi birçok farklı diş rahatsızlığın tedavisinde diş dolgusu tedavisine başvurulabilir. Makalemizi inceleyerek Diş Dolgusu Nedir? Diş Dolgusu Kimlere Yapılır? Diş Dolgusu Nasıl Yapılır? Gibi birçok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Nedir?

Diş çürüklerinin temizlenmesinde başvurulan yöntemlerden biri Kanal tedavisidir.

Hemen Bilgi Alın

Kliniğimizden 7/24 anında diş tedavileri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Randevu Oluşturun

Türkiye'nin bütün illerinden tedavi için randevu oluşturabilirsiniz.

Dişlerde meydana gelen çürüklerin oluşturduğu boşlukların doldurulmasında, kırık ya da çatlaş dişlerin tedavisinde Diş Dolgusu tedavilerine başvurulur. Diş dolgusu tedavileriyle madde kaybına uğramış olan dişlerin fonksiyonlarını yerine getirmesine ve estetik açıdan ortaya çıkan olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmaya yardımcı olunabilir.

Ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmaması, çeşitli diş eti hastalıkları ya da birçok farklı neden dişlerde çürükler oluşmasına yol açabilir. Bu durumda dişlerin fonksiyonelliğini kaybetmesine yol açabilir. Ayrıca oluşan çürükler estetik açıdan da ciddi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle diş çürüklerinin tedavi edilmesi ve çürüklerin oluşturduğu boşlukların doldurulması gerekir. Diş çürüklerinden kaynaklanan enfeksiyonlar ve diş pulpası kanal tedavisiyle temizlenir ve oluşan boşluklarda dolgularla doldurularak dişler sağlığına ve estetik görüntüsüne kavuşturulur.

Diş Dolgusu Nasıl Yapılmaktadır?

Diş dolgusu tedavisinde ilk olarak diş hekimleri diş çürüklerinin temizlenmesi için kanal tedavisine başvurur. Ya da dolgu yapılacak dişler kırıksa veya çatlaksa ilk olarak dişlerin temizliği gerçekleştirilir. Daha sonra oluşan boşluklara uygun şekilde dolgular hazırlanır ve dolgu dişe yerleştirilerek tedavi süreci tamamlanır. Kullanılacak dolgunun türü hastanın rahatsızlığına ve isteğine göre değişiklik gösterebilir.

Diş Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Diş dolgusu, dişlerin yeniden fonksiyon kazanması ve estetik sorunların ortadan kaldırılması gibi sorunların tedavisinde kullanılır. Hangi dolgu çeşidini seçeceğinize karar verebilmek için dolgu çeşitleri hakkında bilgi edinmeniz gerekebilir. Diş Dolgusu Çeşitleri şunlardır.

Amalgam Dolgu

Amalgam dolgu, halk arasında gümüş dolgu olarak da bilinen dolgu çeşididir. İçerisinde kalay, bakır ve gümüş gibi karışımlar yer alması nedeniyle gümüş dolgu adını almıştır. Gümüş dolgular dışarıdan bakıldığında fark edilebileceği için arka dişlerinizin tedavisinde başvurabilirsiniz.

Kompozit Dolgu

Kompozit dolgu genellikle ön dişlerde ortaya çıkan problemlerin tedavisinde uygulanan dolgulardır. Bu dolgular doğal diş rengine uygun olması ve fark edilmemesi nedeniyle ön tarafta yer alan dişlerin tedavisinde başvurulabilir.

Porselen Dolgu

Diş dolgusu çeşitleri arasında doğal diş rengine ve estetiğine en uyumlu olan dolgu türü Porselen dolgulardır.

Diş hekimlerimiz

Şimdi ara

Whatsapp

İnstagram