Diş Eti Hastalıkları

Dişleri çevreleyen ve desteleyen dokularda meydana gelen çeşitli rahatsızlıklara Diş Eti Hastalıkları adı verilmektedir. Diş Eti Hastalıkları hakkındaki tüm ayrıntılı bilgileri öğrenebilmek için makalemizi inceleyebilirsiniz.

Diş eti sorunlarınız mı var?

Uzman hekimlerimiz ve son teknoloji cihazlarımız ile diş eti sorunlarınıza kısa sürede çözüm bulabilmemiz için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Hemen Bilgi Alın

Kliniğimizden 7/24 anında diş tedavileri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Randevu Oluşturun

Türkiye'nin bütün illerinden tedavi için randevu oluşturabilirsiniz.

Dişleri saran ve çevreleyen diş etlerinde meydana gelebilecek birçok farklı rahatsızlığın geneline Diş Eti Hastalıkları denmektedir. Çocuklardan yaşlılara kadar bütün insanlarda ortaya çıkabilecek olan bu hastalıklar tedavi edilmediği taktirde ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle herhangi bir diş eti rahatsızlığıyla karşı karşıya kaldığınızda ya da bu durumdan şüphelendiğinizde diş hekimlerine başvurarak biran önce tedavi olmalısınız.

Diş Eti Hastalıklarının Nedenleri Nelerdir?

Diş eti hastalıklarının en önemli nedenlerinden biri mikrobiyal dental adı verilen, diş ve diş etlerinde kalan gıda artıklarının oluşturduğu bakterilerdir. Gıda artıklarından sonra dişler ve diş etleri arasında kalan bakteriler temizlenmedi taktirde, giderek daha da çoğalır ve o bölgeye zarar vermeye başlar. Bu bakteriler ağız ve dişlerinizde çeşitli sorunlar oluşturabileceği gibi, diyabet, Lösemi, stres, kalp rahatsızlıkları, tansiyon gibi birçok farklı soruna da yol açabilir.

Diş Eti Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Diş Eti hastalıkları kendileri birçok farklı şekilde belli edebilir. Diş Eti hastalıkları belirtileri şu şekilde sıralanabilir.

  • Ağız ve diş bakımı sırasına diş etlerinde kanamalar oluşması
  • Diş etlerinde meydana gelen şişlikler, renk değişiklikleri
  • Diş ve diş etlerindeki hassasiyet
  • Sebebi belli olmayan ağız kokusu
  • Diş etlerinde çekilme
  • Dişlerden ayrılmış ya da uzaklaşmış diş etleri
  • Sebepsiz yere dişlerin sallanması ya da düşmesi
  • Isırma ya da çiğneme sırasında dişlerde oluşan ağrı veya sızı

Yukarıda yer alan belirtilerden bir ya da birkaçı ile karşı karşıya kaldığınızda diş hekimlerine başvurarak tedavi olmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde ciddi ağız ve diş problemleriyle karşı karşıya kalabilir hatta dişlerinizi kaybedebilirsiniz.

Diş Eti Hastalıkları Tedavisi Nasıl Olur?

Diş eti hastalıkları tedavisinde ilk olarak diş hekimleri problemlerin neyden kaynaklandığını öğrenmek için ağız ve diş muayenenizi gerçekleştirecektir. Daha sonra hastalığınıza göre en uygun olan tedavi yöntemiyle rahatsızlığını tedavi ederek sizleri diş eti hastalığınızdan kurtaracaktır. Ancak herhangi bir ağız ve diş rahatsızlığıyla karşılaşmamak için ağız ve diş bakımınızı düzenli olarak gerçekleştirmelisiniz ve diş hekimlerine rutin kontrollere gitmelisiniz. Bu şekilde her türlü ağız ve diş rahatsızlığı önleyebilirsiniz.

Diş hekimlerimiz

Şimdi ara

Whatsapp

İnstagram